Dekaler

I alla former och färger.

Dekaler, stickers, klistermärken eller klisteretiketter, ja kärt barn har många namn. Kalla det vad du vill, vi tillverkar dem i alla former och färger du kan tänka dig!

Klicka på + för att läsa mer

Dekal på bilen, på båten, på postlådan, i butiken, på matförpackningen eller varför inte direkt på asfalten? Oavsett om den ska sitta inomhus eller utomhus, vara flyttbar eller permanent, om den är stor eller liten så kan vi tillverka den! Kanske en logga eller bara en text eller ett vackert motiv. Det är endast fantasin som sätter gränserna!

Det finns så många olika varianter på dekaler, tillverkningssätt och slutförande så det är nästan omöjligt att lista allt. Trots att vi har hållit på med dekaler under många år så dyker det ständigt upp nya användningsområden och nya idéer, det är en del av fascinationen med just dekaler. Materialen utvecklas också i en rask takt och numera finns det även statiska dekaler utan klister! Nedan har vi försökt dela upp dekalerna efter olika tillverkningssätt och deras användningsområden.

Eftersom miljö- och hållbarhetsfrågor är viktigt för oss så håller vi självklart koll på nya material som kommer ut på marknaden. Fråga oss gärna om detta så berättar vi mer om vilka alternativ det finns.

Samtliga material vi använder är godkända inom EU.

Dataskurna eller konturskurna dekaler, det vi till vardags kort och gott kallar för skurna dekaler är nog den vanligaste formen av dekal och den vi tillverkar mest utav. Det kan vara allt från en skuren text i en färg till en komplex logga i flera färger.

Infärgad folie innebär att själva vinylen redan är färgad i en solid färg när den kommer från fabriken. Man skär sedan ut former ur vinylen med en speciell skärmaskin, rensar bort överblivet material och kvar blir dekalen.

Skurna dekaler används till fönsterdekor, butiksdekor, väggdekor, golvdekaler, skyltar, bildekor, båtdekor, lastbilsdekor, bussdekor, mc-dekaler, flygplansdekor, cykeldekor, traktordekaler, tågdekor, dekor på arbetsfordon som grävmaskiner och lastmaskiner, ja i stort sett alla typer av fordon.

Vi använder Oracal 751 som standardfolie och den finns i 116 blanka färger plus mattsvart och mattvit. Det är en gjuten folie som lämpar sig lika bra att använda inomhus som utomhus. Den håller en hög kvalitét, är lättmonterad och är dessutom lätt att ta bort, även efter att ha suttit i flera år.

Vi har även en speciell schablon-folie för att tillverka schabloner för lackering och målning.

Digitalprintade dekaler i fyrfärg är ett tillverkningssätt som blir vanligare och vanligare. I många fall kan den ersätta den klassiska screentryckta dekalen eftersom den enkelt går att tillverka i små upplagor.

Våra leverantörer

Kontaktperson

Namn Namnsson