Display & dekor

Scrolla neråt eller klicka på ikonerna för att komma direkt till informationen…

Dekaler

Magnetdekaler

Affischer

Gatupratare

Fototapet

Väggdekor

Fönsterdekor

Golvdekaler

Kontrastmarkering

Mässor & event

Papperstryck

Produktion

Profilprodukter

Rollups

Solfilm på fastighet

Printa på textil

Dekaler

I alla former och färger.
Dekaler, stickers, klistermärken eller klisteretiketter, ja kärt barn har många namn. Kalla det vad du vill, vi tillverkar dem i alla former och färger du kan tänka dig!

Dekal på bilen, på båten, på postlådan, i butiken, på matförpackningen eller varför inte direkt på asfalten? Oavsett om den ska sitta inomhus eller utomhus, vara flyttbar eller permanent, om den är stor eller liten så kan vi tillverka den! Kanske en logga eller bara en text eller ett vackert motiv. Det är endast fantasin som sätter gränserna!

Det finns så många olika varianter på dekaler, tillverkningssätt och slutförande så det är nästan omöjligt att lista allt. Trots att vi har hållit på med dekaler under många år så dyker det ständigt upp nya användningsområden och nya idéer, det är en del av fascinationen med just dekaler. Materialen utvecklas också i en rask takt och numera finns det även statiska dekaler utan klister!

Eftersom miljö- och hållbarhetsfrågor är viktigt för oss så håller vi självklart koll på nya material som kommer ut på marknaden. Fråga oss gärna om detta så berättar vi mer om vilka alternativ det finns.

Samtliga material vi använder är godkända inom EU.

Dataskurna dekaler i infärgad folie
Dataskurna eller konturskurna dekaler, det vi till vardags kort och gott kallar för skurna dekaler är nog den vanligaste formen av dekal och den vi tillverkar mest utav. Det kan vara allt från en skuren text i en färg till en komplex logga i flera färger.

Infärgad folie innebär att själva vinylen redan är färgad i en solid färg när den kommer från fabriken. Man skär sedan ut former ur vinylen med en speciell skärmaskin, rensar bort överblivet material och kvar blir dekalen.

Skurna dekaler används till fönsterdekor, butiksdekor, väggdekor, golvdekaler, skyltar, bildekor, båtdekor, lastbilsdekor, bussdekor, mc-dekaler, flygplansdekor, cykeldekor, traktordekaler, tågdekor, dekor på arbetsfordon som grävmaskiner och lastmaskiner, ja i stort sett alla typer av fordon.

Vi använder Oracal 751 som standardfolie och den finns i 116 blanka färger plus mattsvart och mattvit. Det är en gjuten folie som lämpar sig lika bra att använda inomhus som utomhus. Den håller en hög kvalitét, är lättmonterad och är dessutom lätt att ta bort, även efter att ha suttit i flera år.

Vi har även en speciell schablon-folie för att tillverka schabloner för lackering och  målning.

Digitalprintade dekaler

Digitalprintade dekaler i fyrfärg är ett tillverkningssätt som blir vanligare och vanligare. I många fall kan den ersätta den klassiska screentryckta dekalen eftersom den enkelt går att tillverka i små upplagor.

Att en dekal är digitalprintad innebär att man printar ut dekor i en stor skrivare på vit (eller i vissa fall transparent) folie som är avsedd just för att printas på. Det fungerar ungefär som när man printar ut ett papper hemma i sin färgskrivare fast det är lite större och folien är upprullad på en rulle.

Våra printrar använder en latex-baserad färg vilket är mycket miljövänligare än de klassiska storformatsprintrarna med lösningsmedel i färgen. Latex-bläcket håller dessutom bättre och är torrt och redo för användning direkt det kommer ut ur skrivaren.

Behöver man extra skydd mot UV-ljus eller slitage så kan man även laminera folien efter printning. Det finns dessutom massa olika laminat med speciella funktioner som exempelvis whiteboard-laminat som går utmärkt att skriva (och sudda) på, golv-laminat med halkskydd (godkänt för offentliga miljöer) och laminat som inte går att klottra på (antigrafitti).

Det finns även många olika varianter av folier att printa på med olika typer av klister för olika ändamål, men oroa dig inte, du behöver inte ha koll på allt detta. Kontakta oss med dina projekt så ser vi till att du får det bästa alternativet för just det som du behöver.

Affischer

Affischer är ett enkelt och mycket prisvärt sätt att marknadsföra sig. Vi digitalprintar mindre upplagor till konkurrenskraftiga priser. Vi printar i alla förekommande standardstorlekar eller efter dina önskemål. 

Affisch på PP-film
Vårt standardmaterial när det gäller affischer är PP-film, vilket är en satinbelagd och rivbeständig polypropylenfilm som är helt vattenbeständig och därför passar utmärkt för användning utomhus. Den är även perfekt för montage i gatupratare eller snäppram där det ofta blir kondens under skyddsplasten. Ytan påminner om fotopapper och ger därför en mycket god utskriftskvalité. PP-filmen är PVC-fri så den går bra att återvinna. Affischer i PP-film är lite mer kostsamt än affischer i vanligt papper men vill man ha en hållbar och beständigt lösning så är det PP-film man ska välja.

Affisch i papper
Vi kan även printa affischer på papper om man vill ha ett billigare alternativ för inomhusbruk.

Affisch på skiva
Behöver man en affisch med mer stadga kan vi även printa affischen på en Forex-skiva, vilket är en PVC-skiva med skummad kärna som finns i olika tjocklekar, vanligast är 3 mm eller 5 mm.

Snäppramar
Vi har även ett stort sortiment av olika typer av snäppramar för inramning av ditt budskap. Ramarna finns i flera olika standardstorlekar och oftast i färgerna svart, vitt, aluminium och vissa fall rött. Men det går även att specialbeställa med vilken storlek eller färg som helst.  Det finns även låsbara snäppramar för montage på extra utsatta ställen. Och vill man att budskapet ska synas ordentligt så finns det även ramar med inbyggd bakgrundsbelysning i LED.

Gatupratare

Gatupratare för profilering eller information t.ex. på gatan, utanför entrén eller inne i butiken.
Fungerar såväl utomhus som inomhus hela året runt.

Vi håller på att uppdatera vår hemsida.
Mer info kommer!