Fordonsdekor

Fordonsdekor är ett effektivt sätt att fånga uppmärksamhet, oavsett om du är företagare som vill nå potentiella kunder eller om du är privatperson och vill sticka ut lite extra.  Vi hjälper dig med dekor, foliering, solfilm, stenskottsfilm, reflexdekor och mycket mycket mer!

Här under har vi försökt kategorisera de vanligaste områdena inom fordonsdekor, men hittar du inte det som du söker så kontakta oss så löser vi det! Allt går att foliera! ;)

Scrolla neråt eller klicka på ikonerna för att komma direkt till informationen…

Buttenburg / reflexdekor

Bildekor

Foliering

Stenskottsskydd / PPF

Solfilm

Lastbil & buss

MC & moped

Båtar

Övriga fordon

Magnetskylt

Reflexdekor / Battenburg

Reflexdekor är ett väldigt bra alternativ när du vill synas lite extra. Vanlig reflexfolie går både att printa på och konturskära som vanlig folie vilket gör att i stort sett alla typer av fordonsdekorer går att göra om till reflekterande.

Battenburg vinyl används främst som dekor på arbetsfordon samt utryckningsfordon, till exempel blåljusfordon, vägarbetsfordon, jourfordon med flera. Vi erbjuder dekorsatser med reflexfolie i flera olika färger för alla fordonstyper. Vår reflexfolie uppfyller och överträffar samtliga krav på reflektionsvärde och synlighet. Folien är fluorescerande, prismatisk och högreflekterande, dvs en premiumfolie avsedd för professionellt yrkesbruk. Battenburgfolien kan designas på flera olika sätt beroende på tilltänkt användningsområde.

Vi erbjuder även reflextejp för säkerhetsmarkering/konturmarkering av tunga fordon. Finns i färgerna gul, vit och röd.

Hållbarhet upp till 8 år. 

Bildekor

Bildekor är ett enkelt och prisvärt sätt att exponera ditt företag eller varumärke.

Oavsett om du är egenföretagare med en bil eller om du har en fordonsflotta på flera hundra ekipage så är bilen den perfekta reklampelaren. Bilen är ändå ute på vägarna så varför inte använda den som en rullande reklampelare? Jämfört med traditionella reklamformer blir det dessutom väldigt kostnadseffektivt.

Det går att anpassa bildekoren så den passar just dig och ditt företags behov, oavsett om du bara vill ha företagets logotyp eller en effektfull dekor med folierade detaljer. Det går även göra kampanjer med folie som är avtagbar, vilket kan vara ett perfekt sätt att uppmärksamma ett evenemang eller en kampanj.

Hållbarhet upp till 5 år för printad dekor och 8 år för skuren dekor. 

Foliering

Foliering betyder att man klär in hela eller delar av ett fordon med vinylfolie. Man kan klä in fordonet med en enfärgad folie, designad digitalprintad folie eller med specialfolier som till exempel kolfiberfolie. Foliering funkar dessutom som ett extra lager lackskydd.

Vi designar, tillverkar och monterar folie för helfoliering. Vi använder en gjuten folie av högsta kvalitét som är avsedd för ändamålet. Foliens egenskaper gör att man kan forma, tänja och värma in den i skarvar och veck, samt att den inte lyfter eller spricker efter en tid. När man sedan vill återställa bilen värmer man helt enkelt bara av folien. Man kan även foliera bilen i en enfärgad folie eller med specialfolie som till exempel kolfiber.
Designa din bil själv eller ta hjälp av oss med idéer och design.

Något som blivit väldigt populärt senaste åren är chrome delete eller kromborttagning. Det innebär att man täcker vissa kromfärgade detaljer på ett fordon med annan folie, exempelvis matt- eller blanksvart. Vanligt är att man täcker lister runt rutor samt detaljer i fronten.

Stenskottsskydd / PPF

Stenskottsskydd, stenskyddsfilm, lackskyddsfilm eller PPF (Paint Protection Film) är en transparent och optiskt klar film som skyddar din lack mot stenskott, repor, dörruppslag, graffitti, uv-blekning, insekter och i vissa fall vandalisering. Filmens självläkande egenskaperna aktiveras genom direkt solljus eller varmt vatten. Den är även vatten- och smutsavvisande. Filmen finns i både matt och blank och är speciellt framtagen för just detta ändamål, att skydda din lack.

Investera i ditt fordon! Flera fordonstillverkare har gått över till mer miljövänliga vattenbaserade lacker som inte är lika stryktåliga som tidigare lacker. Att montera PPF på din lack gör att den behåller sitt ursprungliga skick och är en investering för framtiden då andrahandsvärdet (eller restvärdet vid leasing) inte kommer sjunka på grund utav dåligt skick av lacken.

Filmen går även att använda för renovering av nedmattade strålkastarglas eftersom filmens klister går in i repor/porer och ger en helt glasklar och skyddande yta.

GSWF – WE KNOW PPF

Vi använder oss av GSWFs skyddsfilm. GSWF Har producerat skyddsfilm i över 15 år har producerat film åt många av de internationella kända varumärkena inom PPF. GSWF tillverkar enbart från råvaror av högsta kvalitet och investerar ständigt i ny forskning och utveckling som ger dig tillgång till banbrytande skyddsfilmer. GSWF har ett produktprogram som är internationellt helt unikt och idag på väg att bli världsledande inom stenskottsskydd.

Vi är silvercertifierade montörer av GSWF (GSWF-SC).

Några av GSWFs serier som vi arbetar med:
GSWF Defender Platinum är vår premium PPF med den längsta garantin, enastående slitstyrka, självläkande och vattenavstötande (hydrofobic). Den är helt transparent och kommer ligga som en osynlig sköld över din lack och skydda.
GSWF PPF Smoke, en tonad, lätt rökfärgad, film i 3 olika nyanser, speciellt framtagen för strålkastare och dimljus.
GSWF Chroma Guard infärgad PPF, framtidens wrappingfilm, ger det mest hållbara färgbytet på en lack med film. Folien är självläkande och håller hela lackens livstid. Den finns för närvarande i 29 olika nyanser men fler är på gång. Har ett oslagbart djup i färgen som gör den riktigt snygg samtidigt som den skyddar din lack.

Solfilm

Vår solfilm tar bort 99% av den skadliga UV-strålningen, reducerar värme och blekning samt tar bort störande reflektioner. Filmerna med de mörkare nyanersna ger dessutom ett enastående insynsskydd vilket uppskattas av de bilägare som transporterar stöldbegärlig utrustning eller liknande.
Vår solfilm fungerar också utmärkt att montera på husvagn, båt och liknande.

Varma sommardagar kan det vara jobbigt att åka bil. Att göra en långresa med barn eller hund i bilen blir ofta en svettig plåga. De varma solstrålarna orsakar också att inredningen blir outhärdligt varm, vilket inte bara är obehagligt för passagerarna utan det leder också till att inredningen bleks och spricker.

Med solfilm på rutorna så blir resan behagligare. Du märker direkt hur bilen blir svalare. Vår film har visat sig minska innertemperaturen väsentligt vilket gör att du inte behöver lika mycket AC. Därmed minskar också risken för förkylningar och nackstelhet som följd av för mycket AC.

Dessutom så skyddar filmen mot de farliga UV-strålarna som kan bidra till för tidigt åldrande och hudcancer. Filmen reducerar även bländande ljus och starkt solsken vilket gör att det blir behagligare att köra.

Skulle ni råka ut för en olycka, exempelvis kollidera med ett djur så, så ger solfilmen ett visst personskydd. Filmen bidrar till att hålla ihop den splittrade rutan så att risken för skador från glasfragment minskar.

Vår solfilm finns i i flera olika nyanser. Kör säkrare, svalare och i större komfort med solfilm på rutorna!

Lastbil & buss

Vi tillverkar, designar och monterar stripes, dekorelement och företagslogotyper på lastbilar, bussar och alla andra tunga arbetsfordon. Allt från enklare dekorstripes till heltäckningar av skåp med både färgad och printad folie. Vi designar och helfolierar även hytter som ett alternativ till vanlig lackering eller motivlack.

Reflexkonturmärkning ECE-104R
Konturmärkning är sedan 2010 ett krav på tunga fordon. Vi har vit, gul och röd reflex med godkänd märkning på rulle. Reflexen är 50mm bred och köpes per löpmeter eller hel rulle (50m)

MC & moped

Och cykel… Ja allt som går på två hjul! Eller ibland tre eller fyra hjul med för den delen. Eldrift, hästkrafter eller klassiska manuella trampkrafter… Hur som helst så kan vi hjälpa ER att synas, oavsett antal hjul, om det ska trampas eller bara gasas!

Båtar

Oavsett om du vill helfoliera din båt, sätta lite dekor eller ersätta gamla originalstripes så kan vi hjälpa dig!

Övriga fordon

Och andra prylar…

Vi brukar säga att allt går att foliera eller att sätta dekor på. Det kanske inte är helt sant, allt går nog inte att foliera, men nästan allt iaf. Vi har under årens lopp gjort massa olika typer av fordon, flygplan, golfbilar, robotdammsugare, grävmaskiner, leksaksbilar, vältar, travsulky osv. Helfolierat ett par lastmaskiner i guldchrome och gjort om en robotgräsklippare till en lexus… Men även andra prylar som kylar, hjälmar, gitarrer, bajamajjor osv går att sätta dekor på.

Så hör av er med era projekt så löser vi det!

Varumärken: